2010. március 19., péntek

Numerológia közkívánatra :-)


A numerológia az életünkben fontos szerepet játszó számokból áradó kozmikus hatások értelmezésének a művészi tudománya. Például a két legismertebb ág a születési dátumból, illetve a név betűinek számokká történő alakításával számítja ki a legjelentősebb hatásokat, illetve azt, hogy ezek hogyan befolyásolják tulajdonságainkat és képességeinket.



Eszerint, az ágak szerint a születési dátum illetve a név számokban kifejezett rezgése alapján megállapítható, hogy az adott személy milyen, egész életére kiható tulajdonságokkal érkezett a világba. Természetesen az embert az élete folyamán egyéb hatások (tanulás, nevelés, saját élettapasztalatok) is érik, ezek árnyalják a hozott tulajdonságokat, de jelentősen nem változtatják meg. Magyarán a születéskor kapott jellemzőinket gyökeresen megváltoztatni nem lehet, de módosítani akár pozitív, akár negatív irányba igen.

Tehát ahogy mindennek a világban, a számoknak is van pozitív és negatív jelentés tartalma is. Természetesen túl a matematikán, a numerológia területén barangolva értem a pozitív negatív jelentést. Az általam használt, szintetizált numerológiai rendszer, nem az egyetlen üdvözítő módszer! Ahogyan egy rendszer sem, amelyekről írok. Szándékosan nem nevezem a numerológiát számmisztikának. Nem tartom misztikumnak, és berzenkedem is minden olyan törekvés ellen, amely bármit is, az érthető, felfogható, akár logikusan is értelmezhető rendszerekből a misztikum körébe sorol, mintegy azt sugallva, hogy aki azzal foglalkozik egy különleges, természetfeletti erőkkel bíró lény, a többi emberhez képest!

1 megjegyzés: