2010. március 29., hétfő

A Hold

Újabb adalék a hülyéket irányítják a csillagok, az okosok a csillagokat megjegyzéshez:

Az előzőkben a napjegy-aszcendens (gondolkodás-megvalósítás, belső én-külvilág felé mutatott én) volt a téma.

Most a Hold szerepével foglalkozom.


A Földdel szoros összefüggésben lévő Hold komoly hatással van mindennapjainkra,fizikai szinten is,lásd ár-apály jelenség. És ha ekkora víztömegeket képes mozgatni, miért is ne lenne képes az embert befolyásolni,tudniillik egy felnőtt embernek 50-60%-a, az újszülöttnek még 72%-a, és a három hónapos magzatnak 94%-a víz....

Az asztrológiában a lelkiséget, a pszichét, a személyiséget és a hozzátartozó gondolkodásmódot fejezi ki. Erősen befolyásolja döntéseinket, erősíti, vagy éppen fékezi mindennapi tevékenységeink lendületét.


Tipikusan női bolygóként tartják számon. (Természetesen nem csillagászatilag bolygó! )
A Hold az érzelmek, az ösztönök képviselője. Helyzete a horoszkópban az ösztönösen keresett életterületet jelöli, amelyhez a leginkább kötődünk.
Női horoszkóp képletben szinte fontosabb személy jelölő, mint a Nap. Főleg a ciklikus dolgok tartoznak hozzá- a hölgy olvasók bizonyára értik :-) Nem véletlen, hogy mióta ember él a Földön, a termékenységgel és a szüléssel kötötte össze ezt az égitestet.

A Hold szüntelen körforgása során újra meg újra áthalad a tizenkét állatövi jegyen. A teljes kört a hold 27 nap, 7 óra, 43 perc és 12 másodperc alatt teszi meg, azonban az újholdtól újholdig tartó időszak hosszabb, közben a Nap is továbbhalad, s ezt a plusz utat a Holdnak még be kell hoznia. Így alakul ki az átlag 29 és fél napos holdhónap periódus.

Egy jegyben a Hold két-három napot időz, így aktiválja az egyes elemeket, melyek elsősorban viselkedésünket befolyásolják.

Röviden a jegyekben eltöltött hatásáról:

A Hold a Kosban: tele vagyunk energiával és tetterővel. Szinte bármire képesek vagyunk, akár egy kátyúba jutott vállalkozás fellendítésére is. A szerelemben pedig ilyenkor sokkal szenvedélyesebbek vagyunk.

A Hold a Bikában: stabilitásra, nyugalomra, kiegyensúlyozottságra és szeretetre vágyunk. Elhúzódó ügyeinket ilyen napokon lehet jó eredménnyel lezárni. Komoly magánéleti döntéseket is ezen a napon érdemes meghozni.

Hold az Ikrekben: Elvárásaink és a valóság nem feltétlenül vannak összhangban. Tanulásra, vizsgákra, új munkahely keresésére megfelelő nap, de komoly döntést ne hozzunk!

Hold a Rákban: visszahúzódóvá válunk, lelkiállapotunk labilis lesz. Ebben a holdállásban ne vágjunk bele semmi újba, jobb, ha inkább takarítással, otthonuk csinosítgatásával töltjük időnket. Éljük ki kreativitásunkat.

Hold az Oroszlánban: sajnos kimutatjuk rosszabbik oldalunkat, túlzott figyelmet követelünk magunknak, hajlamosak vagyunk ok nélkül is féltékenykedni. Viszont ezek a napok a kiválóak intenzív családi életre, vagy társasági kapcsolatok építésére, de akaratunkat nem szabad másokra kényszerítenünk.

Hold a Szűzben: nem riadunk vissza a nehéz, problémás feladatoktól sem, sőt szinte könnyedén megoldjuk azokat. A halogatott dolgainkat végre le tudjuk zárni. Biztos a siker, ha ilyen napokon új állást keresünk, vagy üzleti tárgyalásunk van.

Hold a Mérlegben: bizonytalanság, döntésképtelenség a jellemző,akár egy mérleg, aminek hol ide, hol oda billen ki a nyelve. Elérzékenyülünk, megnő a romantika iránti igényünk. Könnyebben békülünk, vagy kötünk új kapcsolatokat.

Hold a Skorpióban: ha tehetnénk, elzárkóznánk a világ elől. Semmihez sincs kedvünk, ha valaki csúnyán néz ránk, abba biztos belekötünk. A legjobb, ha kicsit meditálunk, és nem próbálkozunk semmi újjal.

Hold a Nyilasban: energiáink a maximumon, használjuk is ki,mert minden újdonságra fogékonyak vagyunk! Ezek a napok kedvezőek jogi ügyek lebonyolítására, kereskedésre, komoly sikerek elérésére.

Hold a Bakban: jelentősen megnőtt kötelességtudatunk szabja meg az irányt. Tartózkodjunk veszekedésektől, konfliktusoktól, mert felesleges vitákba bonyolódunk túlzott igazságérzetünk miatt. Viszont minden építkezéssel kapcsolatos dolog kezdésére is kiválóak a Bak-hold napok.

Hold a Vízöntőben: önmagunk legjobb formáját tudjuk hozni. Abszolút optimistákká válunk, keressük az új lehetőségeket. Bármiben meglátjuk a lehetőséget, ami ilyenkor az utunkba kerül. Ha ezekbe a lehetőségekbe nem fejetlenül ugrunk, nagyon komoly sikereket érhetünk el.

Hold a Halakban:Fokozódik az érzékenység, romantika, az álmodozás. Nincs az a kijózanító dolog, amely a földhöz tudná láncolni ilyenkor az ember fiát-lányát. Azért csak óvatosan: ne éljük bele magunkat az álmodozásba mert nagy pofon lehet a vége.

Kicsit lexikálisra sikerült a mai asztrológia cikk, de remélem kissé sem unalmasra. Miután a Hold elemzése még így is vázlatos lett, az ígért Mars-Vénusz analógia, a karma irányító Szaturnusz a következő „számban” kap helyet.
Ne feledjétek a címsort, és olvassátok továbbra is a horoszkópokat :-)

2 megjegyzés:

  1. Ha már a ciklikusságot említetted, akkor kérdeznék valamit.
    Valahol azt olvastam, hogy a nőknek gyakran teliholdkor jön meg a menszesze. Én meg pont fordítva gondolnám. Nem újholdkor? Szerintem teliholdkor kellene lennünk a legtermékenyebb, legaktívabb időszakunkban...

    VálaszTörlés
  2. Semmi hiba a gondolat meneteddel:-)Valóban elég rendesen igazodik a holdciklusokhoz a menstruáció. Csak, amennyiben nem termékenyült meg a petesejt, akkor az távozik... A telihold egyben a túláradás, a csúcspont is.

    Ha a csúcsponttal nem "élünk" túláradunk:-)

    VálaszTörlés