2010. március 29., hétfő

A Hold

Újabb adalék a hülyéket irányítják a csillagok, az okosok a csillagokat megjegyzéshez:

Az előzőkben a napjegy-aszcendens (gondolkodás-megvalósítás, belső én-külvilág felé mutatott én) volt a téma.

Most a Hold szerepével foglalkozom.


A Földdel szoros összefüggésben lévő Hold komoly hatással van mindennapjainkra,fizikai szinten is,lásd ár-apály jelenség. És ha ekkora víztömegeket képes mozgatni, miért is ne lenne képes az embert befolyásolni,tudniillik egy felnőtt embernek 50-60%-a, az újszülöttnek még 72%-a, és a három hónapos magzatnak 94%-a víz....

Az asztrológiában a lelkiséget, a pszichét, a személyiséget és a hozzátartozó gondolkodásmódot fejezi ki. Erősen befolyásolja döntéseinket, erősíti, vagy éppen fékezi mindennapi tevékenységeink lendületét.


Tipikusan női bolygóként tartják számon. (Természetesen nem csillagászatilag bolygó! )
A Hold az érzelmek, az ösztönök képviselője. Helyzete a horoszkópban az ösztönösen keresett életterületet jelöli, amelyhez a leginkább kötődünk.
Női horoszkóp képletben szinte fontosabb személy jelölő, mint a Nap. Főleg a ciklikus dolgok tartoznak hozzá- a hölgy olvasók bizonyára értik :-) Nem véletlen, hogy mióta ember él a Földön, a termékenységgel és a szüléssel kötötte össze ezt az égitestet.

A Hold szüntelen körforgása során újra meg újra áthalad a tizenkét állatövi jegyen. A teljes kört a hold 27 nap, 7 óra, 43 perc és 12 másodperc alatt teszi meg, azonban az újholdtól újholdig tartó időszak hosszabb, közben a Nap is továbbhalad, s ezt a plusz utat a Holdnak még be kell hoznia. Így alakul ki az átlag 29 és fél napos holdhónap periódus.

Egy jegyben a Hold két-három napot időz, így aktiválja az egyes elemeket, melyek elsősorban viselkedésünket befolyásolják.

Röviden a jegyekben eltöltött hatásáról:

A Hold a Kosban: tele vagyunk energiával és tetterővel. Szinte bármire képesek vagyunk, akár egy kátyúba jutott vállalkozás fellendítésére is. A szerelemben pedig ilyenkor sokkal szenvedélyesebbek vagyunk.

A Hold a Bikában: stabilitásra, nyugalomra, kiegyensúlyozottságra és szeretetre vágyunk. Elhúzódó ügyeinket ilyen napokon lehet jó eredménnyel lezárni. Komoly magánéleti döntéseket is ezen a napon érdemes meghozni.

Hold az Ikrekben: Elvárásaink és a valóság nem feltétlenül vannak összhangban. Tanulásra, vizsgákra, új munkahely keresésére megfelelő nap, de komoly döntést ne hozzunk!

Hold a Rákban: visszahúzódóvá válunk, lelkiállapotunk labilis lesz. Ebben a holdállásban ne vágjunk bele semmi újba, jobb, ha inkább takarítással, otthonuk csinosítgatásával töltjük időnket. Éljük ki kreativitásunkat.

Hold az Oroszlánban: sajnos kimutatjuk rosszabbik oldalunkat, túlzott figyelmet követelünk magunknak, hajlamosak vagyunk ok nélkül is féltékenykedni. Viszont ezek a napok a kiválóak intenzív családi életre, vagy társasági kapcsolatok építésére, de akaratunkat nem szabad másokra kényszerítenünk.

Hold a Szűzben: nem riadunk vissza a nehéz, problémás feladatoktól sem, sőt szinte könnyedén megoldjuk azokat. A halogatott dolgainkat végre le tudjuk zárni. Biztos a siker, ha ilyen napokon új állást keresünk, vagy üzleti tárgyalásunk van.

Hold a Mérlegben: bizonytalanság, döntésképtelenség a jellemző,akár egy mérleg, aminek hol ide, hol oda billen ki a nyelve. Elérzékenyülünk, megnő a romantika iránti igényünk. Könnyebben békülünk, vagy kötünk új kapcsolatokat.

Hold a Skorpióban: ha tehetnénk, elzárkóznánk a világ elől. Semmihez sincs kedvünk, ha valaki csúnyán néz ránk, abba biztos belekötünk. A legjobb, ha kicsit meditálunk, és nem próbálkozunk semmi újjal.

Hold a Nyilasban: energiáink a maximumon, használjuk is ki,mert minden újdonságra fogékonyak vagyunk! Ezek a napok kedvezőek jogi ügyek lebonyolítására, kereskedésre, komoly sikerek elérésére.

Hold a Bakban: jelentősen megnőtt kötelességtudatunk szabja meg az irányt. Tartózkodjunk veszekedésektől, konfliktusoktól, mert felesleges vitákba bonyolódunk túlzott igazságérzetünk miatt. Viszont minden építkezéssel kapcsolatos dolog kezdésére is kiválóak a Bak-hold napok.

Hold a Vízöntőben: önmagunk legjobb formáját tudjuk hozni. Abszolút optimistákká válunk, keressük az új lehetőségeket. Bármiben meglátjuk a lehetőséget, ami ilyenkor az utunkba kerül. Ha ezekbe a lehetőségekbe nem fejetlenül ugrunk, nagyon komoly sikereket érhetünk el.

Hold a Halakban:Fokozódik az érzékenység, romantika, az álmodozás. Nincs az a kijózanító dolog, amely a földhöz tudná láncolni ilyenkor az ember fiát-lányát. Azért csak óvatosan: ne éljük bele magunkat az álmodozásba mert nagy pofon lehet a vége.

Kicsit lexikálisra sikerült a mai asztrológia cikk, de remélem kissé sem unalmasra. Miután a Hold elemzése még így is vázlatos lett, az ígért Mars-Vénusz analógia, a karma irányító Szaturnusz a következő „számban” kap helyet.
Ne feledjétek a címsort, és olvassátok továbbra is a horoszkópokat :-)

2010. március 25., csütörtök

Cikkeim 2007-től- populáris asztrológia

A hülyéket irányítják a csillagok,
az okosok a csillagokat irányítják


A fenti, nem épp él nélküli mondatot egy asztrológiát is tanító főiskolai jegyzetből vettem.
Manapság lassan már nem létezhet egyetlen magára valamit is adó elektronikus vagy írott sajtó horoszkóp melléklet nélkül, amit aztán a hívők, mint szentírást olvasnak, a szkeptikusok pedig rosszallóan csóválják a fejüket ennyi általánosításon. Mert valljuk be, mindnyájan olvastunk már horoszkópot, és tán jó néhányunkban megfogalmazódott a kérdés: ma minden skorpió jegyű odavág az asztalra és ejnye-bejnye lesz, és minden halak jegyű romantikus estét tölt a párjával, már ha van:-) Természetesen nem így működik az asztrológia.

Az asztrológia egy meglehetősen hányatott sorsú, ám mostanság egyre divatosabb tudományág. Igen, tudomány! Ne tessék azonnal a fejeket csóválni! Minden egyes történelmi kultúrának megvolt az asztrológiai rendszere. És mindegyik működött és működik is a megfelelő szabályok között. Ha valóban akkora butaság lenne, ahogy azt sokan látni, láttatni szeretnék, akkor miért is tudott fennmaradni, modernizálódni? De ha másra nem is lenne használható, mint az EMBER mikrokozmoszának modellezésére, már akkor is nyertünk vele szórakoztató és tanulságos perceket.

Az emberiségnek szüksége volt parány voltát ellensúlyozandó, a világegyetemmel modellezni önmagát. Az ember merte magát és tulajdonságait az égbolt uraival egyenlővé tenni. Vállalva ezen „urak”, bolygók, égitestek minden jó és rossz tulajdonságát,amit analógiásan életünkben képviselnek. Mik is ezek? Több kötetnyi könyv foglalkozik ezzel a témával, nem lehet egy rövid írásba, cikkbe sűríteni,különösen nem felsorolás jelleggel. Cikk sorozatomban megpróbálom szórakoztató módon, kissé leegyszerűsítve leírni, a Magazin 1 olvasóinak a horoszkóp elemeit, azok hatásait

Először is mi maga a horoszkóp? A Naprendszer térképe egy adott időpillanatban. Nagyon fontos ez a szó: IDŐPILLANAT. Ugyanis minden ami születik, keletkezik magán viseli annak a pillanatnak minden tulajdonságát, amelyben keletkezett. Ezek a tulajdonságok a horoszkóp elemeiben jelennek meg . Ezek a bolygók illetve azok elhelyezkedése, és a házak. Cikksorozatunkban először a bolygók által képviselt „tulajdonságokról”,és majd később a házakról beszélek.

Bizonyára sokan néztek már nagyon furcsán adott esetben egy-egy asztrológiai jellemzésre, mert az annyira mégsem talált telibe. Mert mint mindennek ennek is van bonyolítása, árnyalata. Ezekről és még sok minden asztrológiával, horoszkóppal kapcsolatos dologról lesz szó a továbbiakban, illetve a cikksorozatban

Kezdjük a napjeggyel(a sajátját többnyire mindenki ismeri ) és a mellette legmeghatározóbb horoszkóp elemmel, az aszcendenssel. A napjegy a születési hónap, nap alapján adott, különösebb számítást nem igényel. Az aszcendens a pontos születési időből (óra-perc) és helyből számítható ki. Itt figyelembe vesszük a helyi időt illetve a téli-nyári időszámítást is..

Biztos mindenki tudja mi a jegye, más néven napjegye. Az is biztos, hogy sokan néztek már nagyon furcsán adott esetben egy-egy jellemzésre, mert az annyira mégsem talált. Mert mint mindennek ennek is van bonyolítása, árnyalata.

Példának okáért mindjárt az aszcendens. Amiről sokan, azt gondolják úgy, hogy kb a kb a nagykorúságig kezdetétől uralkodó, odáig a napjegy irányítja a sorsunkat, onnét pedig az aszcendens az uralkodó. Nem tudom hány olyan ember van, aki 18 éves koráig jobb kezes volt, attól fogva pedig bal kezes. Kb ez a helyzet a fenti napjegy-aszcendens dologgal.

Egyszerűen fogalmazva: a napjegy a gondolkodásunkat, a világ-látásunkat szimbolizálja, ahogy kitalálunk valamit, az aszcendens pedig azt, ahogy a gondolatot tettekre váltjuk. Hogy ezt addig ,amíg szüleink szabják meg életünk folyását( ez lehet 18 év, lehet több is, kevesebb is)nos addig bármit is találunk ki, azt, már ha megvalósíthatjuk, akkor azt az ő elvárásaik szerint tehetjük. Amennyiben a szülő akarata meglehetősen eltérő volt a miénktől, úgy a „fennhatóság”alól kikerülve igen markáns lesz a változás az egyén viselkedésében.

Ettől azonban még nem lett „jobb vagy bal kezes”. Csak ÖNMAGA.

Ebből (az önmagára találásból) aztán kerekednek igen tanulságos Jekill és Hyde históriák: pl amikor egy bak napjegyű ember akinek a tekintély, a tisztelet,a normák, törvények a legfontosabbak „kap” egy újító gondolkodású, tekintélyt akár semmibe vevő vízöntő aszcendenst.
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a bak alaposan, minden szabályt átgondolva, a lehető legrosszabbat is figyelembe véve megtervezi a „lépést” majd jön a vízöntő és kissé feje tetejére állítva, villámgyorsan, még pont a törvényesség határán, egészen úttörő módon megvalósítja. A bak meg szerencsétlen csak nézi ,hogy ezt a felfordulást ő hogy volt képes okozni :-)

Vagy ,ha egy ikrek jegy „belefut” egy szűz aszcendensbe (bár a közös uralkodó bolygó a Merkur némi harmóniát teremt gondolat és tett között). Az ikrek elkezdi, befejezni, azonban sok kedve nincs, szárnyalna tovább, ám a szűz óvatosságra inti, sőt aprólékosan, szinte cizellálva valósítja meg a gondolatot.

Elsőre ennyit szántam a kedves olvasóknak az asztrológia populáris fejezeteiből. Következő számunkban folytatjuk a Hold szerepével, a Mars és a férfi, a Vénusz és a nő összefüggéseivel. Ne feledjék a címsort, és olvassák továbbra is a horoszkópokat:-)

2010. március 24., szerda

Érnek a körök

Tényleg érik kívül-belül!

Nem rég kérdeztem egy portálon, egy kedves, és pontos asztrológustól két-három dolgot: "

Kedves Renáta! Nagy változatosságot én sem kínálok, az eddigi kérdésekhez képest :-) 1968.....ban születtem Komáromban. Az anyagi helyzetem javulását mi akadályozza, jön-e pozitív változás, illetve végre megélek-e a hivatásomból? vagy csak tévút, amit hivatásnak gondolok. Nem azonos a jelenlegi munkámmal :-) Szeretnék író-tanácsadóként dolgozni. Ez eddig szűkebb körben ment, igen jó eredményekkel. Jó vagyok, de nem tudom elég jó-e. Köszönöm a válaszát

Mire ezt kaptam:

Kedves Krisztina! Az írás mindenképp jó irány, minél mélyebb és sok benne a lelki pszichés megközelítés, annál sikeresebb lehet. Remek érzéke van az íráshoz. Igazán jelentős fordulat jövőre látszik, de már május vége-június eleje mindenképp fordulatot jelez. Úgy látom, hogy az írás révén változik a személyisége, és ez még inkább segíti a most folyó változásokat. Figyelje meg az összefüggéseket a témákkal, amikről ír, miért találtak "magára". Remélem érti mire gondolok. Anyagiak terén egyelőre még ez az év bizonytalan, június-szeptember lehet egy fellendülés. Összességében pénz karmája van, ami az egyik legnehezebb életfeladata. Azt jelenti, hogy sokkal több erőfeszítést kell tennie, mint másoknak ezen a területen. Fel kell vállalnia egy vezető szerepet, hogy legyen pénze. Sok sikert kívánok! Üdv."

No hát érik:-) Közben azért teszem hozzá a magamét, és biztos, ami biztos írom a könyvet. Munka nélkül, nincs szüret, és szüreti bál :-) és főleg nem finom must :-)ami évek múltán a további munka során egyszer csak jó bor, majd még később értékes óbor lesz :-)

2010. március 21., vasárnap

Hajnali fénytörések

Mire felteszem ezt a postot, addigra bőven nem hajnal lesz. De akkor kezdődött:-)

Örömmel ébredtem. Ez nem annyira ritka állapot, de mostanában nem is sűrű vendég nálam ez az érzés, buta emberek szorgalmas munkájának köszönhetően.

Tegnap este egy nagyon régi, az életemet huzamosabb ideig meghatározó barátom hagyta, hogy megtaláljam. Este annyira euforikus érzés töltött el, hogy nem is tudtam megválaszolni a levelét. Igaz aludni sem hagyott:-)

Fél ötkor ideültem, és sikerült levelet írnom neki, és nem egy konténert ráborítanom az elmúlt évek történetecskéiből, és nagy eseményeiből. Egészen büszke vagyok magamra, hogy mértékkel, 2500 karakterrel beértem, írtam:-)


Szeretek reggel írni. Egyrészt még nem terheli le a lelkemet a napi bulvár:-) másrészt a reggeli fények,hangok nekem, rám mindig katartikus hatással bírnak. Minden reggelem egyfajta feltámadás, újra kezdés, és a tegnap már bőven és nagyon a múlté. Születni is igyekeztem viszonylag időben:-) Bár ha egyszer addig alszom- óra szerint (7.40), akkor a család aggódik, hogy beteg vagyok.

Neeeem , nem is:-) végre nyugodtan alszanak. Nem üti veri senki elmebeteg módon a klaviaturát. Állítólag, ha ezt így folytatom vesznek nekem valami érintő képernyős valami izés stb-t, mert hangosabb a gépelésem, mint amikor beszélek, pedig az is egy szép orgánummal működik, és főleg ércesen zengően :-) Igaz beszéd közben -többnyire- nem gépelek, fordítva viszont szoktam működni...Ha mondom jobban értem:-) Mert azért az sem mellékes, hogy legalább én értsem, amit leírok:-)

Szóval reggel, fények, hangok, ízek és rengeteg gondolat, gondolat-érzés, gondolat-csíra. És le kell fordítanom szavakká. Örülök, hogy a világ legszebb nyelvét bírom, és sajnálom, hogy nem elég. Egyszerűen nem képes minden érzetet, gondolatot kifejezni. Vagy, ha igen, akkor nem biztos, hogy más is érti, ÚGY érti.

Boldog vagyok.

ÉRTITEK? :-D Kívánom nektek, hogy értsétek, és főként nagyon érezzétek.
Ez egy tökéletes pillanat,
Ha nem figyelsz, észrevétlenül marad.(Unique)

Ez most más, de a MÁS-egyebekben elfér :-) Lélekcetli. Van ilyen is.

A kép: a kertemben, udvaromban vannak :-)A maflák betévedtek:-)

2010. március 19., péntek

Numerológia közkívánatra :-)


A numerológia az életünkben fontos szerepet játszó számokból áradó kozmikus hatások értelmezésének a művészi tudománya. Például a két legismertebb ág a születési dátumból, illetve a név betűinek számokká történő alakításával számítja ki a legjelentősebb hatásokat, illetve azt, hogy ezek hogyan befolyásolják tulajdonságainkat és képességeinket.



Eszerint, az ágak szerint a születési dátum illetve a név számokban kifejezett rezgése alapján megállapítható, hogy az adott személy milyen, egész életére kiható tulajdonságokkal érkezett a világba. Természetesen az embert az élete folyamán egyéb hatások (tanulás, nevelés, saját élettapasztalatok) is érik, ezek árnyalják a hozott tulajdonságokat, de jelentősen nem változtatják meg. Magyarán a születéskor kapott jellemzőinket gyökeresen megváltoztatni nem lehet, de módosítani akár pozitív, akár negatív irányba igen.

Tehát ahogy mindennek a világban, a számoknak is van pozitív és negatív jelentés tartalma is. Természetesen túl a matematikán, a numerológia területén barangolva értem a pozitív negatív jelentést. Az általam használt, szintetizált numerológiai rendszer, nem az egyetlen üdvözítő módszer! Ahogyan egy rendszer sem, amelyekről írok. Szándékosan nem nevezem a numerológiát számmisztikának. Nem tartom misztikumnak, és berzenkedem is minden olyan törekvés ellen, amely bármit is, az érthető, felfogható, akár logikusan is értelmezhető rendszerekből a misztikum körébe sorol, mintegy azt sugallva, hogy aki azzal foglalkozik egy különleges, természetfeletti erőkkel bíró lény, a többi emberhez képest!

Istenszínű




Tetszik. ISTENSZÍNŰ. :-)

http://www.youtube.com/watch?v=V9052RexlHo

"....Érzelmek nélkül rohanó istenszínű, hallgatag hitű,
Mosolyogva rólam álmodsz,....


Most biztosan tudhatod, hogy megtanultam tőled a leckét,
S végre biztonságban vagy, ölelve a Végtelen testét,
Tükrömből messze tűnt már elnyűtt bosszúálló arcom,
Éhen maradt álmaimban csak hozzád fohászkodom..."

2010. március 18., csütörtök

Főoldalra kívánkozott


Az egyik íráshoz kaptam egy igen jó kérdést. És ott meg is válaszoltam, vagyis leírtam a válaszom. Mert közel sem biztos, hogy a kérdező szempontjából megválaszoltnak nevezhető. Arra gondoltam, hogy kiteszem főoldalra. Hátha többeket is érint.
Íme a kérdés:
"És hogyan tudsz úgy "irányt bogozni", hogy azzal ne determináljál?"

A válasz, illetve a válaszok, mivel két részletben történt, ebben a bejegyzésben lentebb következnek. Egy tegnap esti, gyors verzió, és egy a mai kiegészítés :-)

I.rész: "Hááát: többnyire úgy érkezik a kérdező, a kérdés, hogy a választási lehetőségeire kíváncsi, vagy arra, hogy melyik irány lenne a jó neki. Nos ezt én nem fogom eldönteni. De abban partner vagyok, hogy együtt végig gondoljuk, hogy a jónak látszó úton vannak-e kátyúk, vagy a rossznak tűnő, valóban rossz-e...



Természetesen a Jóskát vagy Pistát válasszam típusú kérdések, a fuss még pár kört kategóriába tartoznak. Ugyanis, ha ez kérdés tud lenni, akkor egyiket sem :-)

Illetve: terhes vagyok? erre a válaszom: vegyél egy tesztet :-)


II.rész: Egyébként teljesen filozófiai megközelítésből szerintem mindennel determinálunk.

A saját létezésünkkel is.

Azzal, hogy vagyok, hogy pont ott vagyok ahol épp, azzal okozati szükségszerűséggel meghatározom, kijelölöm, megszabom másoknak, hogy pont ott nem lehetnek.Ezzel meghatározom, elhatárolom, azaz determinálom a lehetőségeiket.

Ám amennyire lehet,paradox oximoronként, nem determinálok. Tiszteletben tartom a szabad akaratot. Szabad akaratából keres meg a kérdező, a válasz benne van a kérdezőben, a kérdésében. Erre vezetem rá, ha engedi.Szabad akaratból dönthet, vagy akarhatja, hogy döntsek én. De én is szabadon dönthetek, hogy mibe avatkozom bele.

Bármennyire is hirdetik magukról jósok, látók, hogy ők mindent pontosan, előre stb tudnak, nem hihető. Különösen azoknál nem, akik még ráadásképpen a Bibliával, Jézussal támasztják alá hitelességüket.Ugyanis ez pont azt jelentené, hogy egy megírt színdarabban statisztálunk, még csak főszerepben sem vagyunk.

Persze létezik az eleve elrendelés. De az nem jelentheti azt, hogy kőbevésett, elrendelt, hogy "így és kész!" Legfeljebb azt jelentheti, hogy milyen csomagot hoztunk, milyen feladattal érkezünk.

A "hogyan" a szabad akarat.

De persze ezt már csak jóval később fogjuk tudni. Most legfeljebb hisszük, vagy elhisszük. Még ez sem mindegy. Az egyik belülről, a másik kívülről....


Nem "megélhetési jós" vagyok.Sőt jós is csak annyira, amennyire egy pszichológiai területen dolgozó szakmunkás az lehet :-). Szóval megtehetem, hogy ne feleljek meg egy felém támasztott elvárásnak. Ha nem elvárással jön, akkor működik a beszélgetés, ha akarattal és igényekkel, akkor sajnos elégedetlenül távozik. De ez nem az én ügyem."

És egy gondolat a végére: nem kell minden kanyar előtt kíváncsiskodni. Elég ha kicsit lassítunk.

Kinga gondolatait idézve: cseppnyi csend, meditáció, és nem türelmetlenkedni a sorsunkkal.

2010. március 17., szerda

Milyennek látnak minket a körülöttünk élők? TESZT



Jó játék :-) a végén a megoldó kulcs. Ne azzal kezdd!!!!
Csináld végig ezt a tesztet, ha szeretnéd tudni, mit gondolnak, hogyan vélekedhetnek rólad mások.



Ha nem érdekel a véleményük, akkor is hasznos lehet SZÁMODRA az eredmény.

(Ezt a tesztet egyébként cégeknél szokták használni a HR-en, hogy tudják milyenek az emberek, hogy kell őket kezelni :-) No szép :-))

1. Mikor érzed magad csúcs formában?
a. Reggelente
b. Délutánonként, kora este
c. Éjjel

2. Hogyan jársz, sétálsz általában?
a. Egész gyorsan, nagy léptekkel
b. Egész gyorsan, kicsi, gyors léptekkel
c. Nem olyan gyorsan, fejem fenn tartva, vizsgálom a világot
d. Nem olyan gyorsan, fejem lehajtva
e. Lassan

3. Amikor az emberekkel beszélgetsz
a. Kezeid be vannak hajlítva
b. Kezeidet összekulcsolva tartod
c. Egy vagy mindkét kezed a derekadon van
d. Gyakran megérinted, akivel beszélsz
e. Füleddel játszol, az álladat vakarod, vagy a hajadat simítod
f. Gesztikulálsz, kézzel-lábbal magyarázol :-)

4. Amikor pihensz, így ülsz:
a. Térdek behajlítva, lábak szépen egymás mellett vannak
b. Keresztbe tett lábakkal
c. Lábak kinyújtva vannak
d. Egyik lábad magad alatt van és rajta ülsz
e Törökülésben ülsz

5. Amikor valami nagyon szórakoztat
a. Nagyot és hangosan nevetsz
b. Nevetsz, de nem olyan nagyon hangosan
c. Egy kicsit kuncogsz
d. Könnyedén mosolyogsz

6. Amikor elmész egy buliba vagy összejövetelre
a. Hatásos belépőt teszel, hogy mindenki észrevegyen
b. Felméred a terepet majd bemész és keresel valakit, akit ismersz
c. Csendesen, feltűnés nélkül elvegyülsz a társaságban

7. Nagyon keményen dolgozol, el vagy merülve valamiben, nagyon koncentrálsz. Valaki megzavar. Ilyenkor:
a. Örülsz a kis szünetnek
b. Nagyon zavar a dolog
c. Változó módon,hangulattól függően

8. Melyik szín tetszik a legjobban ezek közül:
a. Piros vagy narancssárga
b. Fekete
c. Sárga vagy világoskék
d. Zöld
e. Sötétkék vagy lila
f. Fehér
g. Barna vagy szürke

9. Amikor este fekszel az ágyadban, az utolsó pár percben mielőtt elalszol, általában így fekszel:
a. Egyenesen, háton
b. Egyenesen, hason fekve
c. Oldaladon, kicsit összegömbölyödve
d. Fejed az egyik kezeden
e. Fejed az ágynemű alatt

10. Gyakran álmodsz arról, hogy:
a. Zuhansz
b. Harcolsz vagy küzdesz
c. Keresel valakit vagy valamit
d. Repülsz vagy lebegsz
e. Általában álom nélkül alszol
f. Mindig szépeket álmodsz

A következő táblázatból megtudod az egyes kérdésekhez tartozó válaszok pontértékét. A kapott pontokat add össze és a legvégén olvasd el a kapott jellemzést. Ha nagyon nem stimmel, akkor épp nem a szokásos jó formádban vagy :-) ülj le picit, és lazíts,

és meg NE csináld újra!

Teszttel vagy anélkül TE mindig Te vagy, és pont úgy jó, amilyen vagy :-)


Megoldó táblázat

1 A2 B4 C6
2 A6 B4 C7 D2 E1
3 A4 B2 C5 D7 E6 F7
4 A4 B6 C2 D1
5 A6 B4 C3 D5 E2
6 A6 B4 C2
7 A6 B2 C4
8 A6 B7 C5 D4 E3 F2 G1
9 A7 B6 C4 D2 E1
10 A4 B2 C3 D5 E6 F1
Eredmények:

Ha 60 pont felett vagy: Mások olyasvalakinek, látnak, akit jó hogyha kis figyelemmel kezelnek. Hiúnak, "én-központúnak" és nagyon dominánsnak tűnhetsz néha. Lehet, hogy mások csodálnak, olyanok szeretnének lenni mint Te, de nem mindig bíznak meg benned teljesen és egy kis távolsággal kezelnek, hogy ne kerüljetek mély kapcsolatba.

51 és 60 pont között: Mások eszméletlenül izgalmasnak, energetikusnak találnak, született vezetőnek, aki gyorsan hozza a döntéseket, annak ellenére, hogy sokszor rosszak. Olyannak látnak, aki mindent szeret kipróbálni, kalandvágyó, szereti az izgalmakat és élvezi is őket. Szeretnek körülötted lenni, mert folyamatosan izgalmat árasztasz magadból.

41 és 50 pont között: Mások nagyon életvidámnak, vonzónak, szórakoztatónak és érdekesnek találnak, aki könnyen kerül a középpontba, de elég kiegyensúlyozott ahhoz, hogy ez ne szálljon a fejébe. Kedvesnek, megértőnek és segítőkésznek látnak, olyan valakinek, aki mindig felvidít valakit, ha az mélyponton van.

31 és 40 pont között: Mások vigyázatosnak, törődőnek és gyakorlatiasnak tartanak. Olyan valakinek, aki okos, jó adottságokkal rendelkezik, de szerény tud maradni. Nem az a fajta személy, aki nagyon könnyen talál új barátokra, de olyan valaki, aki eszméletlenül hűséges, ha egyszer rájuk talált. Miután megismertek, tudják, hogy nagyon jó barát vagy, nehezen szakítod el a barátságokat, és nehezen is hevered ki, ha megszűnnek.

21 és 30 pont között: Az emberek alaposnak, lelkiismeretesnek, ugyanakkor aggodalmaskodónak és nyűglődőnek tartanak. Eszméletlenül óvatosnak, megfontoltnak és lassú döntéshozónak ismernek meg. Iszonyatos meglepetést keltenél a barátaid között, ha valamit csak úgy, a pillanat hevében döntenél el, mert általában mindent alaposan megfontolsz, megvizsgálsz minden szemszögből, és utána döntesz. Úgy érzik, ez a természeted része.

21 pont alatt: Mások nagyon félénknek, döntésképtelennek és idegeskedőnek tartanak, olyan valakinek, akire oda kell figyelni, aki törődést igényel, és saját magától nem akar belekezdeni semmibe és nem akar belekeveredni semmibe. Aggodalmaskodónak tartanak, aki mindenben problémát keres. Néhányan azt hiszik, unalmas vagy, de az igazi barátaid tudják, hogy ez egyáltalán nem igaz.

Ezek alapján lehet egy durva elképzelésed, hogy mit gondolnak rólad mások. Azért durva elképzelés, mert minden ember különböző és más emberek máshogy láthatnak minket, de általánosságban igazak ezek a megállapítások, ezért érdemes egy kis figyelmet fordítani rájuk, és javítani a hibáinkon.

2010. március 15., hétfő

Vergődés

Épp alkotói válság van. Magamról kéne írnom. Vagyis egy olyan fogalomról, ami engem is jellemez.

Hogyan tegyem, hogy ne legyek öntelt? Ne spirituális gőgnek látszódjék, az ami csak önismeret, nem nagyképűségként kommunikálódjon, ami csak önérzet.

Hogyan lehet a tiszta érzéseket szavakba önteni?

Mi van akkor ha nem a mondanivaló jelenik bennem, hanem annak az érzete?

Hol a szótár?

Nem annyira virágterápiás történet, bár "kezelem", kúrálom magamat is, mert most igazán nagy szükségem van az esszenciák segítő erejére. Minél előbbre vagyok a könyvben, annál inkább érzem a hiányosságait.

MÁS: írjatok, hogy mi az ami érdekelne benneteket? Kérdezhettek bármit, legfeljebb nem tudom a választ, de majd megkeressük együtt:-)

Ha van valami "kártyás" kérdés, azt is várom. Ha nem publikus, akkor jeligével kérdezzetek :-)

pusszantós szép napot.


PS: nagyon kiver benneteket a víz, ha a családotok épp nagyon nem mutat semmilyen típusú érdeklődést azok iránt a dolgok iránt, amik épp meghatározzák az életeteket?

2010. március 14., vasárnap

A cseppek, és növényeik


A virágok rövid leírása

1. Agrimony - Apróbojtorján
Az őszinteség virága - A látszatharmóniától ... A belső békéig
A vidámság látszata mögé rejti gondjait. Az apróbojtorján az õszinteség virága, amely elfogadtatja velünk saját személyiségünket.

2. Aspen - Rezgőnyár
A sejtelem virága - A sötét előérzettől ... A tudatos érzékenységig
Megmagyarázhatatlan félelmeket és aggodalmakat érez, ideges és nyugtalan

3. Beech - Bükkfavirága
A tolerancia virága - A megértés nélküli kritizálástól ... A megértésig
Kritikus és intoleráns mások iránt.

4. Centaury - Kis ezerjófû
A szolgálás virága - A passzív szolgálástól ... Az aktív szolgálásig
Nehezen tud nemet mondani, és igyekszik mások kedvében járni

5. Cerato - Kékgyökér
Az intuició virága - A gyenge ítélőképességtõl ... A belsõ bizonyosságig
Saját ítéletképességében kételkedik

6. Cherry Plum - Cseresznyeszilva
A higgadtság virága - A túlfeszítettségtől ... Az ellazulásig
Fél, hogy elveszti a kontrollt saját viselkedése felett

7. Chestnut Bud - Vadgesztenye rügye
A tanulás virága - A könnyelmûségtõl ... A tapasztalatig
Képtelen okulni tapasztalataiból, mindig ugyanazokat a hibákat ismétli

8. Chicory - Katángkóró
Az anyaság virága - A követelőző szeretettől ... Az önzetlen szeretetig
Túlzottan birtokló és elvárásai vannak másokkal szemben

9. Clematis - Erdei iszalag
A realitás virága - A realitásból való menekülés helyett ... A realitás alakításáig
Ábrándozó és többnyire érdektelen a jelen iránt

10. Crab Apple - Vadalma
A megtisztulás virága - A kényszeres rendszeretettõl ... A belsõ rendig
Szegényes önképpel rendelkezik és szégyelli, vagy zavarban van kellemetlen fizikai tünetei, jelleme vagy tulajdonságai miatt

11. Elm - Szilfa
A felelősség virága - Az önértékelési válságtól ... A magunkba vetett bizalomig
Felelősséggel túlterheltnek érzi magát

12. Gentian - Tárnics
A hit virága - A kétségektől ... A bizalomig
Kitartás és konzekvencia hiánya, reménytelenséggel küszködik, kétségbeesett és borúlátó. Könnyen elbátortalanodik, habozó és csüggedt.

13. Gorse - Sülzanót
A remény virága - A feladástól ... A kezdeményezésig
Reménytelenség, rezignáció, az az érzése nincs kiút a szituációból

14. Heather - Hangafű
Az identitás virága - A segítségre szoruló kisgyermektől ... A megértő felnőttig
Nem szívesen van egyedül, szeret központban állni, a segítségre szoruló kisgyermek

15. Holly - Magyal
A szívet megnyitó virág - A keményszívûségtől ... A nemesszívûségig
Végtelenül féltékeny, irigy és gyanakvó

16. Honeysuckle - Jerikói lonc
A múlt virága - A múltból ... A jelenbe
Ez az eszencia a régi szép idõkön merengő, az emlékeiknek élő emberek gyógyírja. A múltban él, honvágya van vagy nosztalgikus

17. Hornbeam - Gyertyán
A tetterő virága - A lelki ernyedtségtõl ... A szellemi frissességig
Kételkedik képességében hogy szembesülni tud napi tennivalójával

18. Impatiens - Nebántsvirág
Az idő és türelem virága - A türelmetlenségtől ... A türelemig
Türelmetlen és ingerült

19. Larch - Vörösfenyő
Az önbizalom virága - Az önkorlátozástól ... A kibontakozásig
Önbizalomhiányban szenved, kisebbrendűség érzése gyötri és alsóbbrendűnek tartja magát

20. Mimulus - Bohócvirág
A bátorság virága - A világtól való félelemtõl ... A világba vetett bizalomig
Meghatározható dolgoktól fél, pld. pókoktól, a repüléstől, a haláltól, stb.

21. Mustard - Vadrepce
A fény virága - A lelki fájdalomtól ... A lelkierőig
Megmagyarázhatatlan mély szomorúságtól szenved, mely minden látszólagos ok nélkül jön és megy

22. Oak - Tölgy
A kitartás virága - A kötelességteljesítő harcostól ... A békés katonáig
Egy erős kötelességtudat által hajtva érzi magát, és bár kimerült, erejét megfeszítve küzd

23. Olive - Olajfa
A megújhodás virága - A kimerüléstől ... Az erőforrásig
Testileg és szellemileg kimerültnek érzi magát

24. Pine - Erdei fenyő
Önmagunk elfogadásának virága - Az önleértékeléstõl ... Az önbecsülésig
Bűntudattól szenved, és mások hibájáért is önmagát okolja

25. Red Chesnut - Vörösvirágú vadgesztenye
Az önnálósodás virága - A szimbiózistól ... Az önállóságig
Túlzottan aggódó vagy túlzottan törődik másokkal

26. Rock Rose -Molyhos napvirág
A kitörés virága - A pániktól ... A hősiességig
Valamitől retteg, a rémülettől kővé dermed és tehetetlennek érzi magát. Olyan esetekben használatos, amikor látszólag minden remény elveszett.

27. Rock Water - Forrásvíz- az egyetlen nem növényi esszencia
A rugalmasság eszenciája - A dogmatikus fegyelemtől ... A körültekintésig
Rugalmatlan, nagyon magas követelményeket állít önmaga elé.

28. Sclerantus - Egynyári szikárka
Az egyensúly virága - A belsõ ziláltságtól ... A belsõ egyensúlyig
Bizonytalanságtól szenved

29. Star of Bethlehem - Ernyős madártej
A vigasz virága - A megrázkódtatástól ... Az újraorientálódásig
A sokk, búbánat vagy rémület állapotába került

30. Sweet Chesnut - Szelídgesztenye
A megváltás virága - Az éjszakán át ... A fénybe
Egy szinte elviselhetetlen lelki állapottól szenved és mélységesen kétségbeesett

31. Vervain - Vasfű
A lelkesedés virága - A világmegváltótól ... A fáklyahordozóig
Túlbuzgó, meghatározott alapelvekkel és ötletekkel szemben vitatkozni szerető

32. Vine - Szőlő
A tekintély virága - Vezetni ... és Vezetni hagyni
Erős akaratú, hajlamos az uralkodásra vagy intoleranciára

33. Walnut - Dió
A világra segítõ virág - A befolyásolhatóságtól ... A belsõ szilárdságig
Nagy életfeladatok előtt áll és védelemre van szüksége mások befolyásától

34. Water Violet - Békaliliom
A kommunikáció virága - Az elszigeteltségtõl ... Az együttlétig
Szívesebben van egyedül, büszkének tűnik és távolságtartó

35. White Chestnut - Vadgesztenye virága
A gondolkodás virága - A szellemi körhintától ... A belsõ nyugalomig
Nem kívánt gondolatok ellen harcol, túlzottan belemélyed valamibe és gondterhelt

36. Wild Oat - Rozsnok
Az elhivatottság virága - A keresésétõl ... A megtalálásig
Bizonytalan a helyes életpálya kiválasztásában, elégedetlen mostani életével és nem tudja megválasztani a helyes utat

37. Wild Rose - Vadrózsa
Az életkedv virága - Az önfeladástól ... Az odaadásig
Kevés erőfeszítést tesz helyzete alakulásáért, apatikus

38. Willow - Fehér fűz
A sors virága - A sors elleni haragtól ... Az önmagunk iránt érzett felelõsségtudatig
Neheztel és az önsajnálat érzelmei gyötrik, „szegény én”..

39. és egy komlex csepp vészhelyzetekre: Rescue Remedy - Elsősegélycsepp

mi is az a virágterápia?


Ha már virágterápia és más alternatív gyógymódok a neve-címe a blognak, illik egy kicsit ezzel az iránnyal is foglalkoznom.

Mi is az a virágterápia?

Ez a különleges gyógymód nevével ellentétben közelebbi rokonságot mutat a homeopátiával, mint a gyógynövények klasszikus felhasználásán alapuló fitoterápiával.
Bár a mai kutatások egyre inkább figyelembe veszik a növények intuitív megközelítésén túl az ismerhető egyéb tulajdonságaik jelentőségét is. Pl:
• Botanika, növénytani besorolása
• népgyógyászatban és
• fitoterápiában felhasználási területei
• vallási, kulturális hagyományok.
Mindemellett mondhatjuk úgy is, hogy a virágterápia a homeopátia testvére. Ez annál is igazabb, mivel a virágterápia szülőatyja, dr Edward Bach maga is homeopátiás orvosként dolgozott élete egy szakaszában.
A virágterápia alapelve: mind a testi, mind a lelki egészség megőrzéséhez vagy visszanyeréséhez kiegyensúlyozott, harmonikus lelkiállapot szükséges. Ezért a virágterápiában a beteg gondolkodásmódjának és érzelemvilágának a harmonizálását helyezzük a központba, amely végül a testi egészség helyreállítását is elősegíti. A testi betegséget a lelki egyensúly felbomlása előzi meg (pszichoszomatikus), ha tehát visszaállítjuk a lélek egyensúlyát, akkor visszaáll a rend a szervezetben is.

A terápia jellege:

Finom rezgésterápia. Nem a növényi összetevők hatnak, hanem azok rezgései- nincs benne kimutatható növényi anyag. Ugyan hatásmechanizmusa ugyan még nem ismert, de klinikai megfigyelések igazolják hatásosságát.
Interaktív gyógymód: A beteg akár saját magának ki tudja választani a megfelelő esszenciát. Természetesen nem nélkülözhető egy objektív személy rálátása, segítsége. Ám egyszerű, könnyen azonosítható helyzetekben segítség nélkül is elboldogulhatunk.

Hogyan készül a virágesszencia?

Két eljárást dolgozott ki dr Bach:
• napoztatásos
• forralásos
Ezzel a két módszerrel készül a törzsoldat a kiválasztott növény élőhelyén, harmonikus természeti közegében. A virágokat virágzásuk teljében gyűjtik be, majd azonnal egy üvegedényben lévő tiszta forrásvíz felületére helyezik, úgy hogy a virágok a víz teljes felületét ellepjék. Majd több órán keresztül napfény fürdőztetik. A megfelelő idő után a virágokat eltávolítják, a folyadékot leszűrik és biokonyak és forrásvíz elegyében tartósítják az így nyert oldatot. Végül dinamizálják.

A forralásos módszert azoknál a növényeknél alkalmazzuk, ahol a többórás napfényfürdőztetés kivitelezése nem lehetséges. Friss forrásvízzel megtöltött edénybe tesszük a begyűjtött hajtásokat, felforraljuk, még további 30 percig főzzük, végül hagyjuk kihűlni, leszűrjük, és ugyanúgy tartósítjuk, mint a napoztatásos módszernél.

Természetesen az elkészítéshez nemcsak ezek a technikai tudnivalók fontosak!
Mivel ez egy nagyon finom, rezgés alapú terápia, így egyáltalán nem mellékes a virágokkal, az elkészítéssel foglalkozó személy lelkiállapota, erre irányultsága sem!

A saját belső egyensúlya, vagy egyensúlytalansága átszűrődik az esszenciába.
Legyünk lelkileg is, testileg is az esszencia készítéshez méltók.


Fontos: a törzsoldatot nem használjuk sohasem hígítatlanul. Két hígítási formája ismeretes:

1. Első hígítás (stock bottle)- ezt hagyományozta az utókorra dr Bach, az első hígítás szereit használta páciensei körében. A Deva esszenciák is ebben a formában kerülnek forgalomba.

2. Második hígítás: több terapeuta ezt a megoldást választja. Kétség kívül költséghatékony. Bár általánosságban elmondható, hogy az első hígítás „gyorsabb” potentáltabb, hatékonyabb, tehát a páciens szempontjából a gyors segítség, a krízis helyzet megoldásában előnyösebb.

Napjainkban gyakoribb az első hígítás használata. Ennek további előnye, hogy elkerülhető a szer manipulálása. Ez a hígítás javasolt minden akut krízis helyzetben, általában 4 hétig történő adagolása elegendő ezen helyzetek megoldásához.
A második hígítást, tökéletes elkészítés mellett, a hosszabb távú, több hónapra szóló kúrákban alkalmazzák. Amikor az első hígítás szerével elértük a kívánt eredmény, a második hígítással „írjuk be ” a pszichébe az új mintákat.
Mindkét esetben az elkészült hígítást dinamizáljuk.
Az adagolásról egy másik bejegyzésben olvashattok. Kereső szavai: adagolás, szedés, használat

2010. március 12., péntek

Naplótöredék


Rendezem sajtó alá az írásaimat. Kezembe akadt pár kimaradt írás. A tegnapi naphoz, hangulathoz kapcsolódik ez az alábbi. 2009-ben keletkezett napló bejegyzés.





"Január 17 van. 3 nap múlva 41 leszek, és három napja megint EGY vagyok. 5 hétig volt egy titkom, féltem mégis dédelgettem, óvtam és elrejtettem. Még magam elől is. De tudtam, éreztem megingathatatlan biztonsággal, hogy ketten vagyunk. Erikának volt igaza, aki azt mondta, hogy januárban lesz módom dönteni, hogy akarok-e még gyereket. Volt módom.
És ez a kis lélek elképesztően nagy dolgot vállalt be helyettem, az én döntésképtelenségem miatt. Lejött, átmeneti szállást vállalt nálam, és ahogy jött csendben, titokban, úgy távozott is. Mi volt itt a döntés? Átéreztem, amit elképzelni nem lehet. Visszahozhatatlan és szavakba nem önthető nagylelkű esélyt adott nekem az Isten. Bennem lakott egy kis lélek 5 hétig és hagyta, hogy át és megéljem az anyaságot újra, lehetőséget adott a döntésre, a TUDATOS választásra. Mert megtartottam volna, ha marad. De ez nem ugyanaz, mint tudatosan vállalni, akarni, hogy jöjjön. Nem védekezni, de számolgatni, és a rizikós napokon mégiscsak vigyázni, az nem vállalás, az a felelősség gyerekes áthárítani akarása a sorsra: ”pedig mi vigyáztunk…véletlen…”.

Átéltem az örömöt, a megingathatatlan biztos egység érzést, és a félelmet. Magamtól, és mindenki mástól. Kérdések lavinája sodort magával. Napközben mindig megingathatatlanul biztos volt, hogy akarom. Este félálomban, kimerülten, amikor az irányítatlan részem is szóhoz jut, jöttek, rám zúdultak a kérdések: mit akarok én babázni, mikor 8-kor már fél ájulatban alszom? Mit szól majd az ex? Rajtam kívül lesz-e, aki örömmel fogadja? Egyáltalán én örülök, vagy csak egy újabb fasza csaj helyzet és megmutatom a világnak???? És persze az édesapja, nem ő az utolsó, hanem mert tőle a leginkább féltem, a leginkább igyekeztem nem gondolni rá. Az „én úgyis megoldom” részekre mertem energiát áldozni, de ő összetört volna egy nem akarom-mal, de akár már egy „nem mosolygok a hírre” arc gesztussal.

Ezekre, a kétely szülte kérdésekre csak egy módon kaphattam megnyugtató választ. Tudtuk ezt mindnyájan, Isten a gyermek és én. Az első házasságomról máig nem tudom, pedig már 4 éve véget ért 17 év után, hogy miért köttetett. Mert jött a baba, vagy amúgy is kitartottunk volna egymás mellett…?
Aztán már természetesen a makacsságom nem engedte, hogy felbomoljon, ne működjön. Szóval ilyen előzmények után biztos volt, hogy vállalom. A MIÉRT az nem volt egyértelmű. És köszönöm ezt az áldozatot. Meg éreztem az ” olyan, mint te nincs még egy tudom jól” érzését. Gergő, amikor tegnap azt mondta, nem tudva, hogy már biztos a vetélés, hogy előző este végig beszélgetett a kislánnyal, hogy maradjon velünk, akkor tudtam, hogy a legfontosabb kérdés megválaszoltatott, és nincs több kétely. És végre nem tudatból szerethetem, hanem mélyen lélekkel, feladva minden tartózkodásom, okoskodásom.
II. felvonás.

Közben az előző mondatokhoz képest eltelt pár hét-közben babát vártunk, mert a cudar nagy görcsök és vérzés ellenére maradt. Február 6 van. és a hét végén befejeződött a terhességem. A baba elhalt, de bennem maradt. Memento mori....
Hétfőn édesanyám megkérdezte, hogy mikor lesz már gyerekünk Gergővel. Mire én: most ment el. És akkor az én okos, mindent átlátó, ritkán megszólaló édesapám megkérdezte, hogy akartam-e egyáltalán ezt a gyereket.
És nem tudom, most sem tudom, hogy nem én üldöztem-e el? Annyira nem tudtam, hogy mit szeretnék, hogy végül miattam mondott búcsút. Most sem vagyok okosabb. Nem tudom, hogy megkönnyebbülést éreztem, vagy szomorúságot."

Több, mint egy év telt el a bejegyzés óta. Fáj. Azóta édesapám sincs velem. De mindennap érzem gondoskodó szeretetét. És tudom, hogy helyettem is szereti, vigyázza a meg nem született lányomat.

2010. március 11., csütörtök

Galamb



Tavaly áprilisban kezdődött. Egy pénteki napon jött egy galamb hozzánk. Annyira szelíd volt, hogy már-már attól kellett félnünk, hogy esetleg kárt okozunk benne a kesze-kusza autó használatunkkal. A szomszéd „kiskrapek” is hamar kiszúrta. Aranyosan nevet is adott neki: Balomina. Beszédes név, erőteljesen hajaz a spanyol palomina, galambocska szóra. Édesapám a szokásos, na jó annál kicsit komplexebb éves vizsgálata miatt volt kórházban. Úgy 25 éve élt a betegségeivel, és ellenükre :-)

Azon a galambos pénteken minden úgy indult, mint máskor. Jöttem, mentem. Valami azonban nem a szokásos volt. Délelőtt 10-től egyfolytában próbáltam felhívni édesapámat. Ez eleve szokatlan volt. Nem szoktam hívni, csak nagyon ritkán. Ezalatt, a kivizsgálási időszak alatt minden nap kerestem, sőt ez a legabnormálisabb tőlem: naponta látogattam. Ahogyan szép magyarosan mondani szokás: be vagyok oltva kórház szag ellen. Nem értem el egészen délután kettőig édesapámat. Akkor viszont engem ért el a kórház: beavatkozás közben édesapja infarktust kapott. Eszméletlen…..

És a túlmutató dolgok:

A gyerek nem tudott spanyolul, lévén akkoriban 2és fél éves volt. De a szülők sem beszélik, vagy értik a nyelvet.

Azon a pénteki napon volt édesapámnak egy katéteres szívvizsgálata. Már vagy 25 éve beteg volt, évente volt kórházban ilyen jellegű vizsgálatokon. Soha nem éreztem azt a bizonyos akkori pénteki késztetést.

Pénteken nem dolgozom nagy gálában, mégis egész nap útra kész voltam.

Indultam is azonnal. Az első sokkból szinte még fel sem eszméltem, jött a hideg valóság: „valószínűleg az édesapja nem tér többet magához.” Kérleltem, szidtam, könyörögtem, hogy ne menjen. Aztán már csak azért, hogy annyit maradjon, amíg valamennyire el tudom fogadtatni édesanyánkkal, hogy maximum a hitünk tartja itt. Aztán történt az elkövetkező pár napban néhány olyan dolog, amiért életem végéig hálás leszek édesapámnak. Majd a következő hétfőn este elment…..

Kérésére hamvasztásos búcsúztatása volt. A hamvasztásának a napján, annak az idejében a galamb felszállt, elment és nem láttuk többet.

Tegnap előttig.

A férjem vette észre először. Ő az én jel-antennám. Ha nagyon nem a földön vagyok, vagy egyszerűen más vonja el a figyelmem, néha elsiklok egyértelmű dolgok mellett, ahogy mindenki más.

Deja vu érzésem van- mondta ma este. A galamb.

Félórája kaptam a telefonhívást: meghalt a nagybátyám. Édesapám sógora. Jól kijöttek egymással.

Mostantól együtt ultiznak, és jókat szórakoznak a mi kis pitiáner létharcainkon. Tudva, hogy pont a lényeget nem értjük, látjuk a legtöbb esetben. Isten éltessen benneteket egy boldogabb létben.

2010. március 10., szerda

Tudnám minek kérdeznek, ha meg sem hallják a választ...


Kicsit moralizálok. Mást ebben a helyzetben amúgy sem tehetek. Nem túl rég kártya segítségével elemeztünk egy igen bonyolult helyzetet. Akkor az összes érintett megkapta a maga válaszát. Volt, akinek kiemelkedő karrier jutott :-) És most jön a számonkérés: nem úgy áll a karrier, ahogyan "megígértem".

Nem ígértem. Az adott helyzetben ez látszott. Egyetlen, ám nagyon lényeges körülmény azonban változott: nem azt az irányt választotta az illető. Még nem sértve a személyiségi jogokat és a titoktartást: egy "vetésforgós" rendszerben új főnököt kellett válasszon egy munkacsoport. 3 esélyes volt, abból 2 valóban komolynak számított. Az egyik főnökjelöltnél a kérdezőre pozíció emelkedés, előre lépés várt. A másikat ezért meg sem nézette. Majd tudj' Isten, miért amellett tette le a voksát, és a csoportét is, akire nem is kérdezett. Hiba!

Az ellenkezője történik mindennek, mint amit "ígértem". De nem ígértem! Soha nem ígér egyetlen lelkiismeretes jós, javas ember. Legfeljebb JAVASOL! És azt is megmondom, ha nem tudok válaszolni, vagy nincs válasz.

A jós dolga a javaslat, nem a kinyilatkoztatás. A parapszichológiával dolgozók zöme sajnos, állításával ellentétben rendkívülinek tartja magát, mintegy talpazatra helyezi önnön személyét. Pedig egyikünk sem különlegesebb az „átlag” embernél! Aki-mármint az átlag ember- maga az istenség! Ezt nem én állítom! Mindjárt a Teremtés könyve legelején olvasható: „Isten újra szólt: teremtsünk embert képmásunkra, magunkhoz hasonlóvá.” Mindenki rendelkezik ilyen képességekkel! Csak fejleszteni kell őket.

Legtöbbünk valamilyen élmény után jutunk el a tudatos használatig. És vagyunk egy páran, akik külön a nyakas kategória, és épp csak wordben, magyarul leírva nem kérjük a használati útmutatót. Visszatérve a kérdéshez: elemzek, javaslok, beszélgetek, meghallgatok. Irányokat bogozok. És néha csalódást okozok. Vannak, akik úgy jönnek hozzám, hogy rám testálnák a döntést. Mindig elmondom: szívesen elemzem a helyzetét, megnézzük az irányokat, de a döntés az övé. Van, akinek ez nem tetszik. Természetesen szép számmal vannak, azok is, akik elfogadják, és nem is bánják, hogy hagyom érvényesülni a szabad akaratot. Úgy gondolom, hogy a hozzám fordulókat lelki felnőtté válni segítem.

Egyébként sem feltétlenül jó megmondani valakinek a jövőjét, mert azzal determinálunk! Természetesen nem azt állítom, hogy nincsenek előre látható dolgok! Ahogy ezt már a velem beszélgetőknek annyiszor elmondtam: minden mostani élethelyzet, az eddig beletett energiák, gondolatok térképe, lenyomata. Legyen szó a mai napról, a tegnapról, vagy akár a holnapról. Amikor egy dolgot pontosan megmondok (megjósolok), akkor nem valami misztikum történt. Egyszerűen az a dolog már igazából megvalósult, ezért lehet megjósolni. Szóval nem a jós megnevezése ellen tiltakozom, hanem a mai értelmezése ellen.


Annyiszor elmondom, szinte mániákus: ha megváltoztatunk egy körülményt, az összes többi is változik. És itt egy elég durva körülmény változtatás történt.

Tudnám minek kérdeznek, ha meg sem hallják a választ...

2010. március 8., hétfő

Mai kedvenc

Ma kaptam egy választ:-) Elutasítás volt, én mégis egy új kezdetnek érzem. Kerestem egy fórumot magamnak, de úgy alakult, hogy mégsem én nyertem el.
Ennek ellenére jól érzem magam:-) Vagy pont ezért:-)

2010. március 6., szombat

Nézőpontok, avagy az Északi sarkponton állva minden valamilyen módon délre van :-)


Egyszer olvastam egy cikket, vagy talán egy videón láttam, amelyben valaki, azt taglalta, hogy amióta ő Bach virágterápiával kezeli magát, azóta az édesanyja sokkal kellemesebb ember lett. Egyetlen gyógyszert, terápiás módot sem szedhetünk, használhatunk mások helyett! Mi van akkor, ha csak az ő hozzáállása változott és látta másnak a világot, illetve a benne lévő belső valóság változott és ennek következményeként a külső is át alakult? Belülről, magunkból indulnak a dolgok. Ha ismerem magam, ha igazán szembe merek nézni magammal, nem érhetnek nagy meglepetések, nem mondhatom, hogy erre igazán nem számítottam. Ismerem magam = vállalom a felelősséget. Ismerd meg önmagad! Semmi nincs körülöttünk véletlenül. A bensőnkben zajló folyamatok képződnek le fizikai helyzetekké. Az én édesanyám is más lett, sőt nagyjából az egész világom. Vagy én változtam? És a perspektíva ahonnét a világot nézem? Most is azok az emberek, tulajdonságok kerülnek a rezgésterembe, akiket vonzok, és akik engem vonzanak. Mégis van egy minőségi változás. A mostani helyzet jó. Egyensúlyban van. Adok és kapok. Rajtam múlott. Csakis rajtam.

Bénák :-)


Köszi lelkes segítőimnek! Végre megoldottuk a blogba írás, illetve hozzászólás és annak megtalálásának rejtelmes titkait! Külön köszönet az msn-en eltöltött vidám órákért :-)

Aki tudja mi ez a kép- beépített ügynökök nem számítanak- azt megjutalmazom illő módon:-)
mondjuk megszavazzuk majd, hogy milyen elemzéssel :-)

Boldog születésnapot

Ma lenne 66 éves édesapám. Hiányzik. A jelenlétét érzem, és ezzel a fizikai hiányát is.
Boldog Születés Napot az új életedben!

Sorozathős


Sorozathős lettem! Sorozatban harmadik írásom jelent meg az Ezoterikus.hu-n

Hááát: nagyon boldog vagyok :-) és kicsit parázok is. Bár eddig is az volt a vélemény velem kapcsolatban, hogy rólam még pletykálni sem lehet, mert vállalom én magamtól is, úgy meg nem érdekes.... De akkor is...

Na jó nincs nyafogás. Azért írtam azokat a szösszeneteket, mert akkor, amikor papírra vetődtek, nagyon ki kellett áradjanak belőlem. Most meg túl kellett érjenek rajtam.Az alábbi linkeken olvashatjátok az ominózus lélekcetliket:-)


http://www.ezoterikus.hu/hir?id=7766

http://www.ezoterikus.hu/hir?id=7875

http://www.ezoterikus.hu/hir?id=7921